Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Εναλλακτικό Μεσοπρόθεσμο» από τη Ντόρα

πηγή : http://www.enet.gr

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε ότι η πρόταση του κόμματος της στηρίζεται κυρίως στη μείωση των δαπανών και όχι στην αβέβαιη -όπως τη χαρακτήρισε- αύξηση των φορολογικών εσόδων.  Παράλληλα, ανέφερε ότι το δικό της πρόγραμμα είναι "εμπροσθοβαρές", υποστηρίζοντας ότι το 60% της προσαρμογής επιτυγχάνεται εντός του 2012.
Πρότεινε περαιτέρω ψαλίδισμα των δαπανών του δημοσίου τομέα κατά 3,3 δισ. ευρώ και την επιτάχυνση των μέτρων για τη μείωση δαπανών και την αύξηση των εσόδων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την περίοδο 2014-15, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή τους από το 2012.
Εισηγήθηκε, ακόμη, αύξηση του ΕΚΑΣ κατά 200 εκατ. ευρώ σε σχέση με το κυβερνητικό μεσοπρόθεσμο και πρόσθετη επιδότηση 200 εκατ. στους μακροχρόνια ανέργους.
Και το πρόγραμμα της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" προβλέπει μείωση φόρων για τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και τα φυσικά πρόσωπα.
Όσον αφορά στα αυθαίρετα, αντιπρότεινε αντί "τακτοποίησης" την επιβολή προστίμων, με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, σε ιδιοκτήτες κατοικιών άνω των 200 τ.μ. που έχουν παρανομήσει.
Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων εκτίμησε ότι θα μπορούσε να προωθηθεί εναλλακτικός σχεδιασμός, επταετούς διάρκειας, που θα αφορά αφορά στην πλήρη αποκρατικοποίηση μεταξύ άλλων και της ΔΕΗ.
Η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως θα ενημερώσει τους εταίρους της Ελλάδας για τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ώστε "να γνωρίσουν οι Ευρωπαίοι ότι υπάρχουν και υπεύθυνες δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, που δεν προτείνουν μαγικές λύσεις και συνταγές 'voodoo economics', ούτε ταξιδεύουν για να εισπράττουν 'όχι' και συστάσεις συνεργασίας, αλλά για να βοηθήσουν ουσιαστικά τη χώρα τους".
Δήλωσε ότι τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ο Γ. Παπανδρέου αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. "Οι κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας δεν γίνονται τηλεφωνικά ή με διαρροές ή με παρακάμαρες", είπε.
Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, εκτίμησε ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα θα έρθει προς ψήφιση με 180 ψήφους και αν δεν ψηφιστεί, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Για τον ανασχηματισμό, είπε ότι είχε ως αποτέλεσμα "εκλογική κυβέρνηση κομματικών ισορροπιών και όχι ευρύτερων συναινέσεων που είναι το ζητούμενο".

1 σχόλιο:

anax είπε...

Η εναλλακτική Ντόρα, κατέθεσε την εναλλακτική της πρόταση από τετριμένες λύσεις και κρίσεις.
Αν βλέπεις κάποιον να λέει συνεχώς τα ίδια, βαιέσαι να τον παρακολουθήσεις.
Δεν σε ακούει κανείς καλή μου. Τόσα λεφτά έχεις κερδίσει από το να υπηρετείς τόσα χρόνια και τόσο πιστά την πατρίδα σου.
Κάτσε λίγο να ξαοιστάσεις και μας ξανασώνεις όταν ξεκουραστείς.